22.

Gezoomd blauwzilverpatrijs

c 01-17

overzicht kleurslagen

·       Kleur en tekening van haan en hen

De veren vertonen hetzelfde tekeningpatroon als bij de gezoomd zilverpatrijs haan en hen . Bij gezoomd blauwzilverpatrijs is alle zwart vervangen door een helder, zo gelijkmatig mogelijk blauw. In de sierveren mag dit blauw iets donkerder zijn.

ü  Ernstige fouten bij de haan

Gele tint in hals- en zadelbehang; roestbruin of rood op de schouders; te flauwe schachtstreeptekening; geheel blauwe borst; sterk afwijkend of ongelijkmatig blauw: te donker in hals, zadel en staartbevedering; wit in sikkels en staart.

ü  Ernstige fouten bij de hen

Veel grondkleur in de schachtstreeptekening; gelige tint in de halskraag; licht gekleurde nerven; te brede en te rechtlijnige karteltekening waar deze vereist is. Het ontbreken van of te onduidelijk getekende buitenste zoom; erg onregelmatige tekening; roest op rug en vleugels; te rode of strogele grondkleur; wit in zoming; wit in staart.

o   Fouten bij de haan

Haan: geringe afwijking in kleur en tekening; te onvolledig gekleurde vleugeldriehoek, iets roest bij oude dieren.

o   Fouten bij de hen

Bovenstaande ernstige fouten in mindere mate aanwezig. Bovendien enige grondkleur in de schachtstreeptekening; iets roest op vleugels; geringe kleurafwijking en te brede en lichte nerftekening in de borst; geklonterde pepering op rug, zadel en op kleine slagpennen.