19.

Gezoomd geelpatrijs

c 01-17

overzicht kleurslagen

·       Kleur en tekening van de haan

De veren vertonen hetzelfde tekeningpatroon als bij gezoomd patrijs. De delen die geelbruin-oranje, oranjegeel of karmijnrood genoemd worden bij gezoomd patrijs worden bij gezoomd geelpatrijs vervangen door een licht oranje tot warm oranje kleur.

·       Kleur en tekening van de hen

De veren vertonen hetzelfde tekeningpatroon als bij de gezoomd patrijs hen. De delen die oranjegoud, geelbruin, geelbruin-oranje en warm geelbruin genoemd worden, worden bij de gezoomd geelpatrijs vervangen door een meer gele tot grijsachtige gele kleur.

ü  Ernstige fouten bij de haan

Wit in sikkels en staart; schimmel in vleugelpennen; te donkere kleur in hals- en zadelbehang; geheel zwarte borst.

ü  Ernstige fouten bij de hen

Wit in staart; schimmel in vleugelpennen; te brede en te rechtlijnige karteltekening waar deze vereist is. Het ontbreken van de buitenste zoom; karteltekening die niet evenwijdig aan de veerrand loopt; roest op rug en vleugels; te rode of strogele grondkleur; wit in zoming; rood of zalmkleur in borst.

o   Fouten bij de haan

Kleinere kleur- of tekeningafwijkingen in de hiervoor genoemde gevallen; te flauwe schachtstreeptekening; te lichte en onvolledig gekleurde vleugeldriehoek.

o   Fouten bij de hen

Bovenstaande ernstige fouten in mindere mate aanwezig; te brede en lichte nerftekening in de borst; geklonterde pepering op rug, zadel en op kleine slagpennen.