9a.

Koekoekzilverpatrijs

c 01-17

overzicht kleurslagen

·       Kleur en tekening van haan en hen

De veren vertonen hetzelfde tekeningpatroon als bij zilverpatrijs, bovendien zijn alle zwarte veerpartijen regelmatig overdwars geband door niet scherp begrensde donkergrijze banden. Bij de haan is op rug, schouders, hals- en zadelbehang ook enige koekoektekening waar te nemen. Bij de hen zijn de schouders, vleugeldekveren, vleugelband staartdekveren, zadel en rug lichtgrijs, grijswit gewolkt met donkergrijze pepering. De borst is zo egaal mogelijk licht zalmkleurig welke bij de dijen overgaat in zilveraskleurig.

Donskleur: grijsachtig.

ü  Ernstige fouten bij de haan

Gele tint in hals- en/of zadelbehang. Roestbruin of rood op schouders. Wit in staart en vleugels. Veel extra witte tekening in borst, waardoor een onregelmatige koekoekstekening ontstaat. Te weinig koekoekstekening in vleugels en staart.

ü  Ernstige fouten bij de hen

Rood of roest op vleugels; bruine gloed op rug, zadelkussen en vleugeldek. Gele tint in de halskraag. Te weinig koekoekstekening in halskraag. Te grove of geklonterde pepering. Ontbreken van de koekoekstekening in vleugels en staart. Erg lichte borstkleur. Veel wit in tekening op rug, schouders, vleugeldekveren, zadel en staartdekveren.

o   Fouten bij de haan en de hen

Bovenstaande ernstige fouten in mindere mate voorkomend. Tevens bij de hen lichte nerven of koekoekstekening in de borst.