Voskonijn

c 09-17

 

 

Rasinformatie

Oorsprong:  Zwitserland. Ontstaan uit Havanna’s, Chinchilla’s en Angorakonijnen.
Gewicht: tussen de 3 en 4 kilo.
Kleuren: wit, bruin, feh en beige. In andere landen zijn meer kleuren bekend. Nooit in een bontvorm. Kenmerkend is de halflangharige pels over het hele lichaam van tussen de 5 en 6 cm. Op het hoofd en oren is de pels korter.
Karakter: Het Voskonijn is een rustig konijn. Kijkt eerst de kat uit de boom voordat je zijn vertrouwen hebt, een beetje verlegen dus, maar niet bang. Een vriendelijk dier dat niet bekend is door bijten of grommen. Hiermee zijn ze betrouwbaar en voorspelbaar. Nieuwsgierig zijn ze ook en zoeken fysiek contact met hun verzorger.
Omdat het Voskonijn zo rustig is en stil blijft zitten zijn het goede knuffels en vrienden voor het leven
Bijzonderheden: Het Voskonijn is een zeer zeldzaam konijnenras, welke bijna niet meer voorkomt in Nederland. De naam Voskonijn wordt ook vaak gebruikt voor rasloze konijntjes. Dit zijn dus geen Voskonijnen. Een Voskonijn weegt gemiddeld 3,5 kilo, heeft staande oren en nooit een kraagje om zijn nek of pluimen bij zijn oren.
Omdat een Voskonijn een zeer zeldzaam konijnenras is, zal deze nooit te koop zijn in een dierenwinkel of online verkoop website. Een echt Voskonijn heeft altijd een tatoeage.
De pels is makkelijk te onderhouden in tegenstelling tot andere langharige rassen en daarom ideaal voor mensen, die houden van een bijzonder haarstructuur, maar niet de tijd hebben voor een intensieve pelsverzorging.
Een voskonijn als huisdier: Gemoedelijk konijnenras, goed geschikt als huisdier. Hoewel ze een langere vacht hebben, hoef je ze niet intensief te kammen. Alleen rond de verhaarperiode is het nodig een voskonijn uitgebreid te borstelen.

speciaalclub

Overzicht konijnenrassen

Fokkers Frisia