Vlaamse reus

c 08-17

 

Oorsprong: België, ontstaan uit een ras dat inmiddels is uitgestorven, de Patagoniër
Gewicht: rond de 7 kilo, soms meer
Kleuren: Verschillende kleuren, wildkleur maar ook alle effen kleuren. Gevlekte vachten komen bij rasechte Vlaamse reuzen niet voor. Deze zie je vaak wel, zonder tatoeage, maar dan zijn meestal groot lotharingers doorgekruist.


Karakter: Vlaamse reuzen staan bekend als goedmoedige, betrouwbare,  en rustige konijnen. Over het algemeen zijn ze erg makkelijk met elkaar te koppelen, als ze als gezelschapsdier gehouden worden.


Bijzonderheden: Een Vlaamse reus is duurder in onderhoud dan de meeste andere konijnenrassen. Dit omdat ze een zeer ruim hok nodig hebben, meer eten en meer bodembedekking. Een Vlaamse reus is door zijn grootte en gewicht niet makkelijk op te pakken.


Een Vlaamse Reus als huisdier:
 Vlaamse reuzen zijn ontzettend leuke en lieve huisdieren, die wel veel ruimte vragen. Het liefst lopen ze los rond in een ruime tuin, of lekker los in huis als huiskonijn. Vlaamse reuzen houden niet van optillen, meestal gaat dit ook niet makkelijk door hun gewicht en grootte. Als je je Vlaamse reus dus niet te vaak optilt, en hem of haar lekker veel aandacht geeft en regelmatig knuffelt, heb je een vriend voor het leven!