89.

Isabelporselein

c 01-17

overzicht kleurslagen

Noot: Naarmate de dieren van de porseleinkleurslag varianten ouder worden, zal de hoeveelheid wit in het tekeningpatroon toenemen. Dieren van twee jaar oud hebben doorgaans de beste kleurverdeling.

·       Kleur en tekening van haan en hen

Alles wat warm okergeel is bij porselein is vervangen door isabelgeel, terwijl al het zwart overal vervangen is door parelgrijs. De witte tekening is gelijk aan die bij porselein. Het isabelgeel dient fraai af te steken tegen het parelgrijs en dit laatste weer tegen het wit.

Bij de haan is de isabelkleur op schouders en rug dieper en die van hals- en zadelbehang iets dieper van kleur dan de overige veren.

Donskleur: alle driekleurige veergroepen lichtgrijs, aan de basis overgaande in licht geelachtig grijs.

ü  Ernstige fouten bij haan en hen

Ontbreken van contrast tussen het isabelgeel en het parelgrijs; te sterke ontwikkeling van de parelgrijze lovertekening in de borst van de haan; te weinig tekening in

de borstveren; grove witte pareltekening; geheel verwaterde tekening; te veel wit in de vleugelpennen; schachtstreeptekening in hals.

o   Fouten bij haan en hen

Iets te weinig contrast tussen het isabelgeel en het parelgrijs en te donker gekleurde rug en schouders bij de haan; iets te veel wit bij overjarige en oudere dieren: iets te veel wit in de vleugelpennen.