21.

Gezoomd zilverpatrijs

c 01-17

overzicht kleurslagen

·       Kleur en tekening van de haan

De veren vertonen hetzelfde tekeningpatroon als bij gezoomd patrijs. De delen die geelbruin-oranje, oranjegeel of karmijnrood genoemd worden bij gezoomd patrijs, worden bij gezoomd zilverpatrijs vervangen door zilverwit.

·       Kleur en tekening van de hen

De veren vertonen hetzelfde tekeningpatroon als bij gezoomd patrijs. De geelbruine en geelbruin-oranje veergedeelten bij gezoomd patrijs zijn hier vervangen door zilvergrijs.

ü  Ernstige fouten bij de haan

Gele tint in hals- en zadelbehang; roestbruin of rood op de schouders; te flauwe schachtstreeptekening; geheel zwarte borst; wit in sikkels en staart.

ü  Ernstige fouten bij de hen

Rood of zalmkleur in borst; veel grondkleur in de schachtstreeptekening; gelige tint in de halskraag; licht gekleurde nerven; te brede en te rechtlijnige karteltekening waar deze vereist is. Het ontbreken van of te onduidelijk getekende buitenste zoom; erg onregelmatige tekening; roest op rug en vleugels; te rode of strogele grondkleur; wit in zoming; wit in staart.

o   Fouten bij de haan

Kleinere tekeningafwijkingen in de hiervoor genoemde gevallen; te onvolledig gekleurde vleugeldriehoek.

o   Fouten bij de hen

Bovenstaande ernstige fouten in mindere mate aanwezig. Bovendien enige grondkleur in de schachtstreeptekening; te brede en lichte nerftekening in de borst; geklonterde pepering op rug, zadel en kleine slagpennen.