73.

Wit zwartstaart

c 01-17

overzicht kleurslagen

·       Kleur en tekening van de haan

Geheel wit met uitzondering van de zwarte tekening in de grote en kleine slagpennen, zwarte staartstuurveren en witgezoomde zwarte sikkelveren.

De grote slagpennen zijn zwart met witte omranding, welke omranding scherp en niet te breed dient te zijn; kleine slagpennen zwart met brede witte omranding aan de binnenvaan, buitenvaan wit, zodat bij gesloten vleugel deze vrijwel geheel wit is. Staartstuurveren zwart, sikkels zwart met witte omranding en lichte schachten. In afwijking hiervan zijn de meeste hanen in de kortere sikkels zo breed wit gerand dat deze overwegend wit zijn.

Donskleur: wit, iets grijs toegestaan.

·       Kleur en tekening van de hen

Geheel wit met uitzondering van de zwarte staartstuurveren. De zwarte tekening in de grote en kleine slagpennen komt geheel overeen met die van de haan.

Staartstuurveren zwart, behalve de bovenste aan weerszijde, welke voorzien moeten zijn van een smalle, scherp begrensde witte omzoming. Een smalle witte omzoming aan de andere stuurveren is toegestaan. Staartdekveren zwart met smalle witte omzoming. Geheel witte staartdekveren zijn toegestaan.

Donskleur: wit, iets grijs toegestaan.

ü  Ernstige fouten bij de haan

Witte vlekken in de staartstuurveren; ontbreken van zwart in de slagpennen; geringe tekening in het halsbehang; iets gele aanslag in hals, zadel en schouders.

ü  Ernstige fouten bij de hen

Witte vlekken in de staartstuurveren; ontbreken van zwart in de slagpennen; gele aanslag; tekening in de halskraag.

o   Fouten bij de haan

Iets te veel wit in de grote sikkels; onvoldoende tekening in de slagpennen.

o   Fouten bij de hen

Te brede witte omzoming van de staartstuurveren; onvoldoende tekening in de slagpennen.