Pool Blauwoog

 

c 10-17

Rasinformatie


Oorsprong: Ontstaan in Duitsland, gefokt door twee fokkers uit Dippolswalde en Hohndorf. Ontstaan uit Roodoog Pooltjes, rasloze konijnen, Hollanders en Witte Weners.
Gewicht: Maximaal 1 kilo


Kleuren: Pigmentloos, spierwit met blauwe ogen

Karakter: Vaak net wat levendiger dan de pooltjes met rode ogen.


Bijzonderheden: De oren van een pooltje zijn gemiddeld maar 5 centimeter lang.


Een Pool blauwoog als huisdier: Het zijn klein formaat konijntjes, maar Blauwoog pooltjes hebben wel een pittig karakter. Bij sommige konijnen van dit ras komt agressie voor. Laat je daarom goed informeren en zoek een betrouwbare fokker voor je tot aanschaf overgaat. Blauwoog pooltjes zijn wat minder geschikt voor kleine kinderen.

speciaalclub

Overzicht konijnenrassen

projectCH2018

 

 

52 POOL blauwoog

Genetische symbolen

..C.v.

(Int)

A…x

(Duits)

..C.v.

A…x

 

Groep 5.

Wit

Pos.

Onderdeel

Punten

1

Gewicht

10

2

Type, bouw en stelling

20

3

Pels en pelsconditie

20

4

Kop

15

5

Oren

15

6

Kleur

15

7

Lichaamsconditie en verzorging

5

 

Totaal

100

 

Het land van oorsprong is Duitsland. Is in Nederland erkend in 1927

 

1.Gewicht 
Het gewicht is 800 tot 1150 gram.

Puntenschaal voor het gewicht:

 

Gewicht

800 - 870 gram

880 - 940 gram

950 - 1100 gram

1110-1150 gram

punten

8

9

10

9

 

2.Type, bouw en stelling 
Het type is geblokt (typegroep D), met zeer korte hals (zogenaamd halsloos), fraaie ronde contouren en goed gevulde achterhand. De benen zijn recht, kort en stevig. De voeten zijn kort en goed gesloten. Het ras is middelhoog gesteld. Een juiste stelling toont de aanwezige rasadel.
De kop is krachtig ontwikkeld, met brede snuit en goed ontwikkelde kaken en wangen .De staart is klein en smal en wordt nauwsluitend tegen de achterhand gedragen.

 

3. Pels en pelsconditie
De pels is iets korter dan normaal, dicht ingeplant, rijk aan onderhaar en is iets fijn van structuur.

Pelsconditie: zie het algemene gedeelte.

 

4. Kop 
De kop is bolvormig met breed voorhoofd en sterk gebogen neusbeen. De kaken, wangen en snuit zijn breed en sterk ontwikkeld. De ogen zijn groot en uitspringend.

 

5. Oren

De oren zijn fijn van structuur met lichtelijk afgeronde oortoppen en worden strak en nauwsluitend gedragen. De inplanting is zo nauw mogelijk. De oren zijn dicht en zeer kort behaard. De oorlengte is 4 – 6 cm, ideaal is ongeveer 5,2 cm. Aaneengesloten vormen de oren een wit glanzend vlak in de vorm van een gelijkbenige driehoek.

 

6. Kleur

De kleur is helder wit over het gehele lichaam. De oogkleur is lichtblauw. De nagels zijn kleurloos.

7. Lichaamsconditie en verzorging
Zie het algemene gedeelte

Lichte fouten
Geringe afwijking in type. Geringe afwijking in bouw. Iets grove benen. Iets lange benen. Iets dunne benen. Iets zwakke voorbenen. Iets lange pels. Iets slappe pels. Iets weinig onderhaar. Iets lange beharing aan oorbasis of op oren. Iets weinig behaarde oren. Iets zwaar behaarde oren. Iets hoekige kopvorm. Iets vlakke schedel. Iets gleufje in schedel. Iets insnoering tussen snuit en wangen. Iets grove oren. Iets afwijkende oorstructuur. Niet geheel aan elkaar sluitende oren. Iets wijde oorstand. Iets platte oortoppen. Iets gele tint. Iets gele aanslag. Iets afwijkende oogkleur.

Zie verder voor lichte fouten kleur enzovoort in het algemene gedeelte.

 

Zware fouten
Grote afwijking in type. Grote afwijking in bouw. Te grove benen. Te lange dunnen benen. Doorgezakte voorbenen. Te lange pels. Te slappe pels. Te weinig onderhaar. Te grove oren. Te wijde inplanting van de oren. Geheel niet sluitende oren. Te dun behaarde oren. Sterk afwijkende kleur. Te veel gele aanslag. Sterke afwijkende oogkleur.

Zie verder voor zware fouten kleur enzovoort in het algemene gedeelte.

 

speciaalclub

Overzicht konijnenrassen

projectCH2018